Je bent hier:

Almanak Commissie

Ben jij hét creatieve brein op de kroeg van komend jaar? Heb je al verschillende ideëen over hoe je het afgelopen verenigingsjaar zo mooi mogelijk kan vormgeven? Heb jij ervaring met teksten schrijven en het ontwerpen van spectaculaire lay-outs? Dan is de Almanak Commissie iets voor jou! Dus meld je snel aan en maak het beroemde boek dat alle leden elk jaar zo dolgraag willen bemachtigen op het Almanak Feest!

Meld je hier aan!

Omschrijving:  

De Almanak Commissie maakt de jaarlijks uitkomende Almanak. Dit houdt in dat je een Almanak maakt over het voorgaande jaar (september t/m september). Het streven is om de almanak in januari uit te brengen tijdens het almanakfeest.


Eind van de zomer ben je vooral bezig met opstarten, het bedenken van het thema en andere nog algemene dingen. In het begin van je fulltime periode zul je voornamelijk bezig zijn met acquisitie en de invulling van de diverse katernen. Naarmate de tijd vordert zal er steeds meer geschreven moeten worden en zullen naast de Lay-Outers ook andere leden van de commissie gaan werken aan de Lay-Out. De laatste maand, als de almanak bij de drukker ligt, zal je het almanakfeest gaan regelen en zorgen voor een goede opkomst.


Functieomschrijvingen:

Praeses: Als Praeses van de Almanak Commissie heb je geen eenduidig takenpakket. Je kunt worden gezien als de vliegende keep en degene die het  overzicht bewaart. Ook heb jij contact met de drukker en het CvB. Je begeleidt je commissie op zowel functioneel als persoonlijk vlak. Als Praeses leer je leiding te geven aan een team en dit team op functioneel vlak te managen, maar ook hoe je dit team kan blijven motiveren door successen te vieren en leuke dingen met elkaar te doen!


Vice-Praeses / Ab Actis: Als Vice-Praeses/ Ab Actis van de Almanakcommissie ben jij hoofdverantwoordelijk voor alle communicatie: met de leden (clubs, disputen, huizen, commissies, etc.), AHC-verenigingen en oud-leden. Jij bent verantwoordelijk voor al hun inzendingen, dat deze binnenkomen en vervolgens verwerkt worden. Je bent het aanspreekpunt voor de hele vereniging en verzamelt het grootste deel van de inhoud voor het boek. Naast het contact zorg jij voor onder andere de feuten enquête, de promo voor het almanakfeest en organiseer je de borrel met alle oud-Almanakcommissies. Door al deze taken verbeter je je sociale vaardigheden, leer je goed plannen en doortastend te zijn om de inhoud te verzamelen.


Quaestor (2x): Als Quaestor van de Almanak Commissie ben je verantwoordelijk voor de financiële kant van de Almanak Commissie. Je stelt de begroting op, loopt acquisitie, doet de inkopen voor het Almanakfeest en verzorgt de goodiebag. Het is erg belangrijk dat er veel geld wordt opgehaald, omdat dit direct terug te zien is in het boek, bijvoorbeeld door speciale effecten en een mooie kaft. Als Quaestor leer je veel verschillende contacten te onderhouden, verbeter je je sales en coldcalling vaardigheden en organiseer je activiteiten met de sponsors, zoals een borrel bij Beurs e.d. 


Lay-Out (2x): Als Lay-Outer van de Almanak Commissie ben je verantwoordelijk voor het totale uiterlijk van de Almanak. Je werkt veel samen met de andere Lay-outer en jullie zullen samen overzichtelijk, geordend en oplossingsgericht te werk moeten gaan. Je leert werken met Indesign en zult een goed gevoel voor opmaak en design ontwikkelen. Als Lay-Outer is je geleverde werk direct zichtbaar en geef jij je eigen draai aan de Almanak. Naast het boek, zijn de Lay-Outers ook verantwoordelijk voor de marketing van de Almanak d.m.v. de opmaak van alle posters, stickers, de acquisitiefolder, etc. 


Meld je hier aan!

Wie?
Derde-, vierde- en vijfdejaars Laurentianen


Wanneer?

De Almanak Commissie zit fulltime vanaf september t/m januari.  Daarna zit de commissie nog een korte periode parttime om het Almanakfeest te organiseren en wat dingen af te ronden.


Activiteiten

- Indesign cursus bij de drukker

- Bekendmakingsfilmpje schieten

- Het Almanakfeest (uitreiking)


Huidige leden:

Hidde Verhulst - Praeses

Maria Dirven - Vice-Praeses/ Ab Actis

Siebe Andringa - Quaestor 1

Celina Riesen - Quaestrix 2

Lisette van Meeteren - Lay-Out


Meld je hier aan!