Je bent hier:

Laurentius

Naam: R.S.V. Sanctus Laurentius
​Zinspreuk: Omnia in Luce Clarescunt
Aantal actieve leden: 1372

Kleuren: groen, wit en geel
Opgericht: 7 december 1914

Verenigingslogo_klein.jpg


Met ruim 1200 actieve leden en ruim 4000 reünisten is Laurentius de oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam, met een 50/50 man-vrouw verhouding. Laurentius heeft een rijke geschiedenis en kent daarom enorm veel mores en tradities, die vandaag de dag nog steeds in ere worden gehouden.

Laurentius is lid van het Aller Heiligen Convent (AHC), waarbij tien verenigingen uit Nederland zijn aangesloten. Middels het AHC worden verscheidene activiteiten georganiseerd om studenten uit verschillende steden bij elkaar te brengen.

De vereniging kent verschillende verbanden zoals jaarclubs, disputen en andere gezelschappen, waaruit vriendschappen voor het leven ontstaan. Daarnaast zijn er verschillende verbanden, welke actief zijn op het gebied van sport, muziek en cultuur. Zo zijn er verscheiden sportteams, de Laurentius-band (Band 010) en een musicalgroep.

Laurentius is ook nauw betrokken bij de maatschappij, zo organiseert zij activiteiten voor de minderbedeelden in Rotterdam in samenwerking met Stichting Voormekaar. Daarnaast organiseert Laurentius een festival op Bevrijdingsdag en heeft zij het Laurentiaanse Ondernemers Platform voor de ondernemende en ambitieuze studenten.

Naast een plek om vriendschappen voor het leven te creëren is Laurentius ook een plek tot ontplooiing van haar leden. Door zitting te nemen in verschillende commissies kan men ervaring op doen op organisatorisch, communicatief en sociaalvaardig gebied. Met ruim 100 jaar aan mores en tradities, een groot netwerk verspreid van leden en reünisten en mogelijkheden tot zelfontwikkeling is R.S.V. Sanctus Laurentius een thuisbasis voor een fantastische studententijd.