Je bent hier:

Sociëteit Huesca

Naam: Rotterdamse Studenten Sociëteit Huesca
​Zinspreuk: Mijn nacht kent geen duisternis

Kleuren: rood en geel
Opgericht: 12 september 1956

Societeitslogo_klein.jpg


De Rotterdamse Studentenvereniging Sanctus Laurentius huist al jaren in haar sociëteit, Huesca. De sociëteit is vernoemd naar de geboorteplaats van de heilige Laurentius in Noord-Spanje, Huesca.

In 1956 wordt de stichting “Eigen Huis” in het leven geroepen om een vast onderkomen te zoeken voor de vereniging na jaren lang verscheidene panden te hebben gedeeld met andere studentenverenigingen. Op 12 september 1956 wordt de Studentensociëteit Huesca opgericht onder de zinspreuk “Mijn nacht kent geen duisternis”.

De eerste sociëteit ligt aan de Walenburgerweg en wordt in 1957 in gebruik genomen. De tweede dag na ingebruikname gaat het pand bijna op in vlammen door een schoorsteenbrand. In 1970 wordt de sociëteit aan de Walenburgerweg vervangen door de nieuwe sociëteit aan de Vondelweg. Op 30 november 1985 neemt de vereniging haar intrek in haar huidige pand aan de Infirmeriestraat. Tot op de dag van vandaag doet deze oude pillenfabriek dienst als trouwe sociëteit. Circa iedere 15 jaar vindt een verbouwing plaats zodat het pand met de vereniging mee kan groeien, de laatste verbouwing vond plaats met oog op het 100-jarig bestaan en is eind 2014 afgerond. In januari 2016 hebben wij gevierd dat we al dertig jaar verblijven op de Infirmeriestraat en afgelopen januari is er met een groots Sociëteitslustrum van twee weken gevierd dat Huesca al zestig jaar bestaat!


Huesca.jpg