Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Laurentius

R.S.V. Sanctus Laurentius is de oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam, opgericht op 7 december 1914. In 2015 hebben wij ons 100-jarig lustrum dan ook groots gevierd! In 2020 vindt het volgende lustrum alweer plaats, we vieren dan onze 105e verjaardag. Voor aankomend eerstejaars dus een uitgelezen kans om dit mee te maken. Het leuke aan Laurentius is dat de borrelavonden, jouw jaar en de commissies gemengd zijn, maar jouw jaarclub en dispuut ongemengd. Zo heb je het beste van twee werelden! 

Als studentenvereniging kennen wij een rijke geschiedenis met veel tradities. Dit is dan ook een belangrijk aspect binnen onze vereniging. Onze duizend leden hebben drie keer per week de mogelijkheid om samen te borrelen of feesten: op maandag hebben we onze maandagavondborrel, op dinsdag de DasDinsdag (traditionele avond) in onze sociëteit en elke donderdag gaan we los in de BenedenEend!

Bij Laurentius worden jaarlijks ruim 250-300 nieuwe studenten lid, die aan het begin van het jaar een jaarclub vormen. In je tweede jaar heb je de keuze om je aan te sluiten bij een dispuut, een verticaal verband waar leden uit verschillende jaren bij aangesloten zijn. Laurentius kent zeven vrouwen- en acht mannendisputen, waardoor vrijwel iedereen aansluiting vindt met een dispuut waar hij of zij goed bij past! Ook is dit een perfecte manier om meer mensen uit andere jaren te leren kennen. 

Verenigingslogo_klein.jpg