Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Laurentius

R.S.V. Sanctus Laurentius is de oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam, opgericht op 7 december 1914. In juli 2022 hebben wij (met twee jaar uitloop dankzij COVID-19) ons 105-jarig lustrum groots gevierd! Het volgende lustrum zal plaatsvinden in 2025, wanneer het 110-jarig bestaan van de vereniging gevierd zal worden. 

Laurentius is een gemengde vereniging. Dit houdt in dat de borrelavonden, jouw komstige jaar en alle commissies gemengd zijn. De jaarclubs en disputen zijn echter ongemengd, zo heb je dus het beste van twee werelden!

Als studentenvereniging kennen wij een rijke geschiedenis met veel tradities. Dit is dan ook een belangrijk aspect binnen onze vereniging. Onze 1385 actieve leden hebben meerdere keren per week de mogelijkheid om samen te borrelen of te feesten. Zo zijn er op maandag huisavonden voor huizen met leden van Laurentius. Dinsdag is DasDinsdag (traditionele avond) op onze sociëteit en op DansDonderdag gaan we los in de BenedenEend. Op vrijdag vinden er vaak vrijdagmiddagborrels plaats voor ouderenjaars. 

Bij Laurentius worden jaarlijks ruim 350 nieuwe studenten lid, die aan het begin van het jaar een jaarclub vormen. In je tweede jaar heb je de keuze om je aan te sluiten bij een dispuut, een verticaal verband waar leden uit verschillende jaren bij aangesloten zijn. Laurentius kent acht vrouwen- en acht mannendisputen, waardoor vrijwel iedereen aansluiting vindt met een dispuut waar hij of zij goed bij past! Ook is dit een perfecte manier om meer mensen uit andere jaren te leren kennen. 

Verenigingslogo_klein.jpg