Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Studie

De meeste Laurentianen studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), Hogeschool Rotterdam of Inholland Rotterdam. Ook is er nog een klein gedeelte dat in andere steden studeert. 

De meeste eerstejaars bij Laurentius moeten in hun eerste jaar hun Propedeuse halen, wat zorgt voor een behoorlijke studiedruk. Laurentius houdt hier zo goed mogelijk rekening mee en stimuleert de eerstejaars om het verenigingsleven goed te combineren met de studie. Zo worden activiteiten om de tentamenweken heen gepland en is er een studie commissie, bestaande uit ouderejaars van verschillende studies, die een groepje eerstejaars krijgen toegewezen. Zij volgen dezelfde studie als jij en staan altijd klaar om te helpen waar nodig en jouw vragen te beantwoorden. Ook mag je bij ons pas commissies doen als je al je studiepunten uit je eerste jaar binnen hebt, wat een goede stimulans is!