Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Informatie voor ouder/verzorger


Beste ouder/verzorger,

Gefeliciteerd!

Uw kind heeft gekozen om haar of zijn studieavontuur in Rotterdam te beginnen, een stap vol nieuwe ervaringen en groei. In de bruisende, moderne stad Rotterdam zal uw kind vooruit moeten kijken naar keuzes die misschien nieuw voor haar of hem zijn. Een van die keuzes is het overwegen van lidmaatschap bij een studentenvereniging. Dit roept waarschijnlijk vragen bij u op, zoals: is een studentenvereniging wel geschikt voor mijn kind? En zo ja, welke studentenvereniging?

Als Eurekaweekcommissie van studentenvereniging Laurentius willen we graag met u delen wat het lidmaatschap bij R.S.V. Sanctus Laurentius kan betekenen voor uw kind.

Laurentius biedt:

  • Goede studiebegeleiding
  • Nieuwe vriendschappen
  • Sport en cultuur
  • Kamers
  • Ruimte voor zelfontplooiing
  • Een prettige ontmoetingsplek
  • Kans om iets terug te doen voor de maatschappij

Natuurlijk staat de studie van uw kind centraal in haar of zijn tijd in Rotterdam, en dit is ook onze prioriteit bij Laurentius. We bieden onze leden de juiste ondersteuning om academisch succes te behalen. Onze evenementen worden gepland buiten de drukke tentamenperiodes en we bieden studie gerelateerde hulp via studiegroepen waar leden studiemateriaal kunnen delen en oefenen.

Buiten de studie opent Laurentius deuren naar nieuwe vriendschappen en ontmoetingen. Uw kind zal in de eerste weken een jaarclub vormen, met ongeveer 15 medestudenten, die óók hun studiepunten moeten halen. Zo houdt iedereen elkaar op de belangrijke momenten gemotiveerd om de boeken in te duiken.

Bovendien bieden wij de kans om deel te nemen aan diverse commissies om zo waardevolle ervaring op te doen en een breed netwerk op te bouwen met studenten van verschillende studierichtingen. Studenten die lid geweest zijn bij een vereniging hebben vaak een streepje voor op hun C.V. vanwege de ontwikkeling op sociaal vlak, het netwerk en de ervaringen die een student bij een studentenvereniging heeft opgedaan.

Kortom, het lidmaatschap bij Laurentius voegt waarde toe aan de studentenjaren in Rotterdam. Studie, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid gaan daarbij hand in hand.
Mocht u nog vragen hebben over het lidmaatschap bij Laurentius, aarzel dan niet om contact op te nemen met Mara via e-mail (eurekaweek@laurentius.nl) of telefonisch (+31 6 13893393).

We kijken ernaar uit om uw dochter/zoon te verwelkomen tijdens de Eurekaweek op Laurentius!

Met vriendelijke groet,

Mara Uijttewaal
Ab Actis Eurekaweekcommissie 2024