Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Informatie voor ouder/verzorger


Beste ouder/verzorger,

Gefeliciteerd!

Uw kind heeft er voor gekozen om in Rotterdam te gaan studeren, wat voor hem of haar een hele nieuwe stap in zijn of haar leven zal zijn. In de prachtige, moderne stad Rotterdam gaat uw kind vanzelfsprekend keuzes moeten maken die nieuw zijn voor hem of haar. Een van deze keuzes is het lid worden van een studentenvereniging. Logischerwijs brengt dit vragen met zich mee: is een studentenvereniging wel verstandig voor mijn kind? Wij als Eurekaweekcommissie van Laurentius willen u dan ook graag informeren over de toegevoegde waarde van een studentenvereniging en in het bijzonder die van R.S.V. Sanctus Laurentius.

Laurentius biedt:

  • Goede studiebegeleiding

  • Kamers

  • Snel nieuwe vriendschappen

  • Sport en cultuur

  • Ruimte voor zelfontplooiing van uw kind

  • Een prettige ontmoetingsplek

  • Kans om iets terug te doen voor de maatschappij


De studie is natuurlijk de reden dat uw kind naar Rotterdam komt. Voor Laurentius is de studie dan ook het belangrijkst! Hierin bieden wij onze leden de juiste ondersteuning aan. De feesten worden om tentamenperiodes heen gepland en buiten de druk om de studie te halen kan elke student hulp krijgen van onze leden. Laurentius heeft voor iedere studierichting studiegroepen; fora waar leden stofoverzicht, samenvattingen en oefententamens met elkaar kunnen delen.

Buiten de studie biedt Laurentius de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken in Rotterdam. In de eerste weken zal uw kind in een jaarclub komen, samen met ongeveer veertien nieuwe mede-studenten. Naast de vriendschappen die uw kind hiermee sluit en de gezelligheid die dat met zich meebrengt, zal iedereen al zijn studiepunten moeten halen. Hierdoor wordt uw kind juist op de belangrijke momenten gestimuleerd om in de boeken te duiken. Verder kunnen studenten zich bij ons ontplooien in verschillende commissies en bouwen ze een groot netwerk op. Het voordeel van een studentenvereniging is namelijk dat studenten van alle studies in Rotterdam bij één vereniging bij elkaar komen. Daarnaast hebben studenten die lid geweest zijn bij een vereniging vaak een streepje voor op hun C.V. vanwege de ontwikkeling op sociaal vlak, het netwerk en de ervaringen die een student bij een studentenvereniging heeft opgedaan.

In het eerste jaar vinden veel van onze nieuwe leden via de vereniging een kamer. Naast dat een studentenhuis ervoor zorgt dat uw kind zich snel thuis voelt, brengt het ook nog andere voordelen met zich mee. Zo kunnen oudere huisgenoten waar nodig helpen met de studie en met het wegwijs worden in Rotterdam. 

Kortom, lid worden bij Laurentius is een belangrijke toevoeging aan de intensieve jaren in Rotterdam, waar studie, ontplooiing en gezelligheid worden gecombineerd. Dit leidt tot vriendschappen voor het leven en een goede basis voor de toekomst.

Mocht u nog vragen hebben over het lidmaatschap bij Laurentius dan kunt u te allen tijde een mail sturen naar Sharon (eurekaweek@laurentius.nl) of telefonisch contact opnemen (+31 6 57009999).

Wij hopen uw zoon/dochter te mogen verwelkomen tijdens de Eurekaweek op Laurentius!

Sharon Vos 
Ab Actis Eurekaweekcommissie 2023