Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Waarom word ik lid bij Laurentius?


- Verrijking van je studentenleven! 

Lid worden bij Laurentius  is een unieke ervaring die je nergens anders mee gaat maken. 

In 2020 vindt ons 21e lustrum plaats. Dit betekent dat je als aankomend eerstejaars direct de kans hebt om dit fantastische evenement mee te maken. 
 
- Maak vrienden voor de rest van je leven! 

Maak talloze vriendschappen door verbanden als jaarclubs, disputen, huizen, commissies of andere verbanden die onze vereniging rijk is. 
 
- Verbreed je horizon door de talloze mogelijkheden die Laurentius biedt! 

Ben je sportief of muzikaal? Voeg je toe bij onze voetbal-, hockey-, of roeiteams of meld je aan voor onze eigen band, Band010, die wekelijks samen repeteren! Ook zijn er vele commissies waar je leerzame ervaring op kunt doen, worden er vaak inhousedagen bij verschillende (grote) bedrijven georganiseerd en worden zo nu en dan lezingen, debatten of CV-cursussen aangeboden! 

 
- Maak de mooiste feesten mee! 

Laurentius heeft een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van feesten en activiteiten! Zoals het vijfjaarlijkse Lustrum met de daarbij horende fietstour ‘De Tour d’Huesca’, het Sociëteitslustrum, de verenigingsdiës (Goudkoorts) en een culturele week. 
 
- Vul je lidmaatschap op eigen wijze in! 

Er zijn dus genoeg manieren om je bij Laurentius te ontplooien, bijvoorbeeld in commissies of op sportief gebied. Het is helemaal aan jezelf hoe je dit wilt invullen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je in de vereniging steekt en hoe jij je studie met een fantastische studententijd op Laurentius wil combineren. 
 
- Draag bij aan rijke tradities! 

Dit jaar bestaat Laurentius alweer 104 jaar en is daarmee de oudste  gemengde studentenvereniging van Rotterdam! Door de vele tradities en mores die in al deze jaren zijn ontstaan, wordt ons rijke verleden in ere gehouden. 
 
- Studeer succesvol af! 

Laurentius doet op talloze manieren haar best iedereen te stimuleren zijn of haar studie succesvol af te ronden! Lees hier meer over onder het kopje studie.