Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Waarom word ik lid bij Laurentius?


- Verrijking van je studentenleven! 

Lid worden bij Laurentius is een unieke ervaring die je nergens anders mee gaat maken. 
 
- Maak vrienden voor de rest van je leven! 

Maak talloze vriendschappen door verbanden als jaarclubs, disputen, huizen, commissies of andere verbanden die onze vereniging rijk is. 
 
- Verbreed je horizon door de talloze mogelijkheden die Laurentius biedt! 

Ben je sportief of muzikaal? Voeg je toe bij onze voetbal- of hockeyteams of meld je aan voor onze eigen band, Band010, die wekelijks samen repeteren. Verder kun je je op muzikaal vlak ontwikkelen door deel uit te maken van de jaarlijkse Laurentius Musical. Ook zijn er vele commissies waar je leerzame ervaring op kunt doen, worden er vaak inhousedagen bij verschillende (grote) bedrijven georganiseerd en worden zo nu en dan lezingen, debatten of CV-cursussen aangeboden! 

 
- Maak de mooiste feesten mee! 

Laurentius heeft een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van feesten en activiteiten! Zoals het vijfjaarlijkse Lustrum met de daarbij horende fietstour ‘De Tour d’Huesca’, het Sociëteitslustrum, de verenigingsdiës (Goudkoorts) en een culturele week. 
 
- Vul je lidmaatschap op eigen wijze in! 

Bij Laurentius kun jij bepalen hoeveel tijd je in de vereniging steekt en hoe jij je studie met een fantastische studententijd combineert. Het is aan jou hoe jij jezelf wilt ontwikkelen op muzikaal, sportief en profesioneel vlak door deel uit te maken van verschillende commissies.
 
- Draag bij aan rijke tradities! 

Dit jaar bestaat Laurentius alweer 107 jaar en is daarmee de oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam! Door de vele tradities en mores die in al deze jaren zijn ontstaan, wordt ons rijke verleden in ere gehouden. 
 
- Studeer succesvol af! 

Laurentius doet op talloze manieren haar best om iedereen te stimuleren zijn of haar studie succesvol af te ronden! Lees hier meer over onder het kopje studie.