Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Beste student in wording,


Eindelijk verlost van de middelbare schoolbankjes, staan jullie nu voor een nieuw avontuur: studeren in de wereldstad Rotterdam! Het is een tijd die met beide handen moet worden aangepakt omdat je uiteindelijk helemaal zelf bepaalt hoe je hem inricht. Waar sommigen van jullie in het eerste jaar misschien nog wat rustig aan willen doen, zijn er vast ook velen die nu al weten dat ze zich in de diepte van het studentenleven willen storten. Voor ieder wat wils en zo ook voor mij. Zelf ben ik namelijk pas in mijn tweede studiejaar lid geworden van Laurentius. Dit heeft als reden dat, zoals jullie inmiddels wel zullen weten, er aan de Erasmus Universiteit een BSA-norm heerst van 60 punten. Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om een lidmaatschap met een studentenvereniging te combineren met de studiedruk in je eerste jaar. Maar het mooie van je studententijd is dat niemand je verplicht welk pad je moet inslaan. Er zijn talloze jaargenoten die wel in hun eerste jaar lid zijn geworden. Uit hun ervaring blijkt dat een mix van een gezonde dosis discipline én een goede planning de basis zijn voor een succesvol eerste jaar.

Het lid worden bij een studentenvereniging als Laurentius biedt ontzettend veel voordelen.

In de basis creëer je een vriendenkring, bestaande uit club- en huisgenoten, met wie je samen een onvergetelijke tijd gaat beleven. De traditionele borrelavond op de dasdinsdag en het feesten in de “Beneden Eend” op de dansdonderdag vormen het fundament voor de komende jaren. Naast dat alles worden er ook nog tal van evenementen georganiseerd. Met name in je eerste jaar kun je genieten van een groot pakket aan gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het Vereningingsgala, een Etiquettediner en de driedaagse verenigingsdies genaamd Goudkoorts. Naast al dit gefeest moeten er natuurlijk ook de nodige studiepunten worden binnengehaald. Iedereen in je omgeving is zich hier gelukkig bewust van en zij zullen je daarom ook de hulp en steun bieden wanneer dat nodig mocht zijn. Samen sleep je elkaar door de taaiste tentamenweken.

De wereld ligt aan je voeten en het zou zonde zijn om een kans als Laurentius aan je voorbij te laten schieten. Stel jezelf als toekomstig eerstejaarsstudent wel eerst de vraag of jij de uitdaging aankan om je eerste studiejaar te combineren met het lid zijn. Mocht je nu al toe zijn aan je tweede studiejaar, twijfel dan niet en pak die kans op een onvergetelijke studententijd bij Laurentius!


Veel plezier in de Eurekaweek, en tot op de sociëteit!

Victor

 

foto_Victor.jpg
Victor