Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Beste student in wording,

De mooiste tijd van je leven staat op het punt van beginnen. Een spannende tijd waarin je veel nieuwe mensen gaat ontmoeten en onvergetelijke dingen gaat beleven. Dit avontuur vindt plaats in de mooiste stad die ons kleine kikkerlandje rijk is, namelijk de wereldstad Rotterdam! Aangezien je studententijd de mooiste tijd van je leven is, moet je dit avontuur met beide handen aanpakken. Sommigen van jullie staan vast al te trappelen om zich gelijk in het studentenleven te storten, anderen zullen het in het eerste jaar iets rustiger aan willen doen om zich zo te kunnen focussen op het halen van hun studie. De Erasmus Universiteit hanteert namelijk een BSA-norm van 60 punten, waardoor veel eerstejaars studenten twijfelen of ze in het eerste jaar lid moeten worden bij een studentenvereniging.  Zelf ben ik in het tweede studiejaar lid geworden van Laurentius omdat ik twijfelde of de BSA-norm van 60 punten wel te halen was in combinatie met een vereniging. Ook zijn er talloze jaargenoten geweest die wel in het eerste jaar lid zijn geworden en raad ik je dus aan om goed bij jezelf na te gaan hoe jij je studententijd voor je ziet. Het mooie van je studententijd is dat je ongelooflijk veel vrijheid hebt en dat niemand je verplicht welk pad je moet inslaan. Hierdoor kan ik uit eigen ervaring ook zeggen dat een combi van discipline en ontspanning tijdens het verenigingsjaar de basis legt voor een succesvol studiejaar. 


Bij Laurentius maak je in het begin een vriendenkring, bestaande uit club- en huisgenoten, met wie je samen een onvergetelijke tijd gaat beleven. De traditionele borrelavond op de dasdinsdag en het feesten in de “Beneden Eend” op de dansdonderdag vormen het fundament voor de komende jaren. Naast dat alles worden er ook nog tal van evenementen georganiseerd. Met name in je eerste jaar kun je genieten van een groot pakket aan gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het Vereningingsgala, een Etiquettediner en de driedaagse verenigingsdies genaamd Goudkoorts. Naast al dit gefeest moeten er natuurlijk ook de nodige studiepunten worden gehaald. Iedereen in je omgeving heeft gelukkig hetzelfde aan zijn hoofd en zo zal je geregeld samen de ub induiken om elkaar te steunen en zo de benodigde puntjes binnen te halen. Samen sleep je elkaar dus door de taaiste tentamenweken. 


De wereld ligt aan je voeten en een studentenvereniging als Laurentius biedt de middelen je studententijd alles te bieden wat je maar zou willen. Ik heb een fantastisch tweede studiejaar gehad en het was een heel ander jaar geweest als ik niet lid was geworden. Achteraf gezien had dit avontuur voor mij al een jaartje eerder kunnen beginnen. Mocht je al bijna beginnen met je tweede studiejaar, twijfel dan en niet en pak nu die kans om zo een onvergetelijke studententijd te beleven bij Laurentius! 

Veel plezier in de Eurekaweek en tot op de mooiste sociëteit van Rotterdam! 

Job 

job.png

"Een combi van discipline en ontspanning tijdens het verenigingsjaar legt de basis voor een succesvol studiejaar"