Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve aankomende student,


Na de middelbare school voelde het alsof de hele wereld aan mijn voeten lag. Genoten van de vakantie op Mallo en daarna in een halfjaar Zuid-Amerika kunnen ontdekken (gelukkig was dit voor alle coroonz en heb ik hier nog volop kunnen genieten). Eenmaal terug in Nederland besloot ik naar een nieuwe stad te gaan om te studeren. De keuze was snel gemaakt: Roffa had m'n hartje gestolen. Ik twijfelde eerst nog wel tussen allerlei studies, want wat paste nou het best bij me? Uiteindelijk schreef ik me in voor de dubbele bachelor Recht en Bedrijfskunde.


De zomer die daar op volgde kon het feest beginnen. Bij de pre-Eurekaweek en de Eurekaweek was ik 'slapertje' in een Laurentius huis (dit was het jaar voor corona uitbrak dus deze heb ik nog normaal kunnen meemaken). Dit houdt in dat je met een paar andere slapertjes in een verenigingshuis slaapt. Tijdens deze dagen werd ik overal mee naartoe genomen, van barbecues tot huisfeestjes en brak chillen op het terras. Het slapen op een Laurentius huis raad ik echt iedereen aan, want dat is toch wel de beste manier om van het studentenleven te proeven! Je kan zo niet alleen heel veel leuke feestjes meepakken maar je leert ook meteen een heleboel nieuwe mensen kennen.


Mijn idee was om tijdens de Eurekaweek langs alle verenigingen te gaan en te kijken wat ik het leukst vond en het meest bij mij paste. Dit is er alleen niet helemaal van gekomen want ik voelde me meteen helemaal thuis bij Laurentius! Ik had het zo leuk met de mensen die ik had leren kennen en ik stond elke dag weer bij Lauri op het terras. Toch raad ik je wel aan lekker overal langs te gaan en te kijken wat het best bij jou past.


Na een jaar had ik mijn P binnen gesleept en besloot ik lid te worden. Maar kan dat allemaal wel samen? Een dubbele bachelor en het drukke studentenleven bij Laurentius? Wordt dat niet te veel? Je zou het misschien niet denken, maar na een jaartje kan ik zeggen dat het echt goed te doen is! Ik ken genoeg mensen die een dubbele studie doen of in hun eerste jaar zitten en lid zijn bij een studentenvereniging. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en je kan gezellig samen naar de UB met club- of huisgenootjes die ook tentamens hebben. Die lekkere lange koffiepauzes maken studeren toch een stuk leuker!


Zodra de inschrijvingen bij Laurentius opengingen meldde ik me aan en na een aantal avonden borrelen heb ik met 13 andere meiden een club gevormd. Het clubvormen duurde dit jaar wat langer door alle maatregelen, maar daardoor heb ik de meiden in mijn jaar extra goed leren kennen! Elke dinsdag eten we met de club samen en we zijn niet vies van een themafeestje in de gekste outfits. We hebben nog heel veel leuke dingen op de planning staan, zeker wanneer de situatie dit een beetje toe laat. Kan nu al niet wachten om samen met m'n nieuwe maatjes op de kroeg te staan.  


En wie weet sta jij er dan ook! Kom vooral lekker langs tijdens de Eurekaweek om de sfeer te proeven, spreek ons aan en laat het weten als je nog twijfels/vragen hebt! Maar voor nu: geniet van je Eurekaweek en misschien zie ik je nog op het terras van Laurentius ;)


Liefs!

Lotte


Lotte_tweede_jaars.jpg

"Het slapen op een Laurentius huis raad ik echt iedereen aan, want dat is toch wel de beste manier om van het studentenleven te proeven"