Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve aankomend student en misschien zelfs lid van Laurentius,


2017, Het jaar waarin ik zou gaan studeren. Zo voelt het alweer als een ver verleden waarbij ik op dezelfde plaats als alle andere aankomende studenten van Rotterdam stond. Hierin speelde, zoals bij iedereen, twijfel en onwetendheid een grote rol. Een ding was zeker, ik zal hier het aankomende jaar gaan wonen waarbij ik zelf de keuze zal hebben waar ik mij mee bezig ga houden buiten mijn studie. Dit liep uiteen van actief worden bij studentenverenigingen tot sportclubs. Hierin heb ik uiteindelijk zonder spijt mijn weg in gevonden, waarbij ik terugkijk op een schitterend jaar dat al mijn verwachtingen overtroffen heeft.

Aan het begin van mijn studiejaar keek ik erg op tegen het halen van de 60 studiepunten naast de activiteiten buiten mijn studie. Echter was ik wel benieuwd naar het ware verhaal van de grote Rotterdamse studentenverenigingen en ik heb dan ook tijdens de Eurekaweek in een Laurentius-huis geslapen. Gedurende de Eurekaweek werd ik overal vriendelijk ontvangen en heb alle mogelijke feestjes meegepakt van de verschillende sport- en studentenverenigingen. Zeker gedurende deze week kom je er steeds meer achter wat het studentenleven nou daadwerkelijk inhoudt, hierdoor krijg je een veel beter beeld van hoe de aankomende jaren eruit gaan zien. Zo heb ik nadat ik mij georiënteerd had op alle mogelijkheden, mij aan het eind van de Eurekaweek ingeschreven bij de studentenvereniging Laurentius. Ik merkte dat ik hier het beste klikte met de mensen die ik hier tegenkwam. De mensen waarmee je praat zijn zelf allemaal erg positief over de vereniging en zien allemaal buiten het feesten om ook het nut van een studentenvereniging.

Gedurende mijn tijd hier heb ik veel vrienden voor het leven gemaakt, zo vorm je in het eerste jaar een jaarclub en beleef je de gekste dingen op de Sociëteit. Voor mij was dit juist een motivatie om ook te studeren, omdat ik juist graag in Rotterdam wilde blijven nadat ik al deze ervaringen had opgedaan. Zo vond ik het zelf erg fijn dat de verplichtingen bij Laurentius meevielen en er juist veel andere mogelijkheden werden geboden zoals masterclasses, inhousedagen en culturele dagen.

Terwijl ik dit schrijf zit mijn eerste jaar er alweer bijna op. Zo zal je zien dat het uiteindelijk allemaal op zijn plek valt en dat het eerste jaar sneller zal gaan dan je denkt. Doordat in Rotterdam iedereen zijn eerste 60 punten in een keer moet halen, werd ik enorm gemotiveerd door mijn jaarclub. We zaten ten slotte met zijn allen in hetzelfde schuitje. Mocht je je dus afvragen of het verstandig is om lid te worden in je eerste jaar, mijn antwoord is JA! Mijn herinneringen aan het eerste jaar zijn super positief en mijn verwachtingen van lid worden bij Laurentius zijn zelfs overtroffen. Ik had mij dan ook geen beter eerste jaar kunnen voorstellen! Kom daarom tijdens de Eurekaweek zeker eens langs bij Laurentius om te zien of deze plek ook bij jou past.

Tot in de Eurekaweek aan de bar!Sebastiaan

Foto_Sebastiaan_2.jpeg
Sebastiaan