Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve aankomend student en misschien zelfs lid van Laurentius,


Jullie hebben allemaal jullie examens gehaald en hopelijk zijn jullie een beetje uitgerust in de vakantie, want een volgende uitdaging staat jullie te wachten. Vanaf begin september gaan jullie namelijk beginnen met jullie studie in Rotterdam en daarbij komt een hoop kijken. Velen van jullie zullen al op zoek zijn naar een kamer en overwegen misschien wel bij een studentenvereniging te gaan. Die laatste keuze kan je flinke hoofdpijn bezorgen, want die BSA- norm van 60 studiepunten die de Erasmus Universiteit hanteert is pittig. Ik heb voor hetzelfde dilemma gestaan. Uit eigen ervaring kan ik jullie namelijk vertellen dat die studiepunten goed te behalen zijn, mits je natuurlijk wel je best doet en discipline kunt opbrengen, want niks komt tenslotte vanzelf aanwaaien. 


Nu inmiddels een jaar geleden heb ik ook voor die keuze gestaan. De Eurekaweek begon en in die week heb ik het geluk gehad om te mogen slapen op een Laurentius huis. In die week heb ik kennis gemaakt met de vereniging en heb ik ontdekt hoe mooi een studentenvereniging eigenlijk is. Na veel feestjes meegepakt te hebben bij verschillende verenigingen kwam ik aan het einde van de week tot de conclusie dat ik me het meest thuis voelde op Laurentius. Daarom heb ik me toen ingeschreven en daar heb ik tot de dag van vandaag nog geen spijt van gekregen. Waarom vragen jullie je natuurlijk allemaal af. De Eurekaweek is hartstikke leuk, maar als je uiteindelijk hebt besloten om je in te schrijven, dan staat het mooiste nog te wachten. 


De studentenvereniging Laurentius geeft je namelijk ontzettend veel voordelen. Je maakt vrienden voor het leven via het vormen van een jaarclub, waarmee je veel onvergetelijke momenten zult meemaken. Op dinsdagavonden kun je borrelen op de Sociëteit en op donderdagen kun je losgaan in de “Beneden Eend”. Daarnaast heeft Laurentius huizen die natuurlijk elk jaar nieuwe huisgenoten zoeken, waar je de rest van je studententijd plezier aan gaat beleven. En dit is niet alles, want door het jaar heen staan er talloze activiteiten gepland. Zo zullen jullie als je besluit jezelf in te schrijven, geluk hebben, omdat volgend jaar Laurentius zijn lustrum viert. Dat beloofd een onvergetelijke periode te worden! 

Leuk al dat feesten zul je denken, maar die 60 punten moeten wel gehaald worden. Gelukkig is hier genoeg ruimte voor, omdat Laurentius je geen verplichtingen geeft en als je tentamens hebt kun je lekker aan de studie. Daarnaast zullen je huis- en clubgenoten je altijd stimuleren om te studeren en je met beide voeten op de grond zetten als dat moet. Maar wat je ook vooral niet moet vergeten is dat je moet genieten van je studententijd, want student ben je maar voor even en voor je het weet zit het erop. 

Veel plezier in de Eurekaweek en tot op de sociëteit, 


Chris 

chris.png

"Dat belooft een onvergetelijke periode te worden! "