Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve aankomende student,


Na de eindexamens in 2019 was het voor mij al snel duidelijk wat ik wilde studeren. Ik vond alles aan het bedrijfsleven interessant en kon niet goed kiezen, dus werd het Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een goed aangeschreven studie met een mooi studentenleven, daar ging ik voor. De Eurekaweek was nog in volle glorie en ik had zelfs het geluk om op een Laurentius huis te kunnen blijven slapen. Hierdoor kreeg ik een klein voorproefje van het studentenleven, een echte aanrader! Daarna kon het studeren gaan beginnen.


Het eerste blok ging vrij gemakkelijk en mijn tentamens had ik dan ook met vlag en wimpel gehaald. Ik merkte alleen wel dat ik wat miste, en dat bleek in het tweede blok: motivatie. Van het studentenleven kreeg ik nog weinig mee, ik woonde nog thuis in Utrecht. Hierdoor was het enige wat ik kende van Rotterdam de trein vanaf Utrecht Centraal. Toen ook nog eens mijn cijfers in het tweede blok tegenvielen, besloot ik te stoppen en het in 2020 opnieuw te proberen.


Bij de start van het studiejaar in september was corona volop aanwezig. Dit maakte dat ik besloot om op kamers te gaan, hopelijk dan aan motivatie geen gebrek. Ik besloot gelijk lid te worden, wat achteraf gezien één van mijn beste beslissingen ooit was. Ik kwam na te hospiteren terecht bij een ontzettend gezellig Laurentius huis. Hier leerde ik snel dat studeren en het studentenleven prima te combineren zijn, als je maar blokt wanneer het nodig is. Die 60 punten zijn belangrijk, maar die les had ik vorig jaar al geleerd. Bovendien leer je zo ontzettend snel veel nieuwe mensen kennen!


Het fijne aan eerstejaars bij een studentenvereniging zijn, is dat veel mensen dat meemaken. Er zijn volop eerstejaars studenten die net als jij soms echt naar de UB moeten om tentamens te halen. Ik raad het vooral aan om samen te gaan studeren, dat motiveert enorm!


Normaliter vorm je na de kennismakingstijd (KMT) snel je club door de borrels die er zijn bij Laurentius. Dit jaar was alleen alles anders. In plaats van elkaar te leren kennen door samen een biertje te doen, gingen we zoomen en break-out room hoppen. Het duurde lang, maar zo leerde ik wel extra veel mensen kennen. In maart was het dan eindelijk rond. Ik heb met, wat mij betreft, de 15 leukste gasten een club gevormd. Eigenlijk was 14 de norm, maar meer is natuurlijk altijd beter. We hebben samen al vele leuke dingen gedaan, van clubweek tot elke dinsdag clubeten. En natuurlijk hoop ik dat we met de hele club straks op het Eurekaweek-terras kunnen staan.


Dan is het jouw beurt! Het belooft weer een mooi jaar te worden met minder coronamaatregelen. Als je nog vragen hebt, kun je die altijd nog tijdens de Eurekaweek stellen. Misschien zie ik jou dan nog wel op hèt terras van Rotterdam!


Tot dan!


Boris


Foto_Boris.jpg

"Ik besloot gelijk lid te worden, wat achteraf gezien één van mijn beste beslissingen ooit was."