Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve toekomstige HBO'er!


Aangekomen op ‘Station Kapsalon’ spring je op de fiets en rijd je langs de ‘Potlood’ en de ‘Fluitketel’ op weg naar de Infirmerie. Hier vind je de mooiste en oudste gemengde studentenvereniging, R.S.V. Sanctus Laurentius. Welkom in het studentikoze Rotterdam!

Ik ben een Rotterdammert en ik was dan ook vastberaden om in deze stad te blijven en te studeren. Na mijn HAVO en tussenjaren, waarvan ik er eentje in het buitenland heb besteed, had ik super veel zin om eindelijk het echte Rotterdamse studentenleven te ontdekken.  

Ik kan alle HBO’ers aanraden om een kijkje te nemen in de officiële Laurentiaanse huizen tijdens de Eurekaweek. Ik was zelf een slapertje, dit betekent dat je tijdens de Eurekaweek in een van de verenigingshuizen slaapt. Ik vond dit heel gezellig en leerde andere slapertjes kennen die ook lid zijn geworden en nu uiteindelijk in mijn jaarclub zitten.

Als HBO student is er geen hele weekplanning tijdens de Eurekaweek vanuit je opleiding. Laurentius biedt dit echter wel aan zodra je gedurende deze week bij hun logeert. Je hebt niet alleen meer tijd om de hele dag op het terras voor Laurentius te chillen, maar ook om de echte Lauries te leren kennen.

Binnen onze vereniging missen we HBO’ers. Ik word onder HBO studenten wel eens met een lang gezicht aan gekeken als ik zeg dat ik op dinsdagavond weer een gezellige borrel heb of op donderdagavond een feest heb in onze studentendiscotheek.

Het verenigingsleven is misschien niet zo bekend op de hogeschool als op de universiteit, maar daar kun jij als HBO’er verandering in brengen!

Lid zijn van Laurentius heeft een toegevoegde waarde zijn in je studententijd!

En op de vraag of het te combineren is met een HBO-studie? Echt wel! Het is een kwestie van plannen. Je hebt als HBO’er iets meer verplichte uren dan iemand op de universiteit, maar dit belemmert je niet in je avonduren. Waar universitaire studenten nog veel zelfstandig moeten studeren, ben je als HBO’er na 17.00u klaar. Daarnaast heeft het lid zijn mij een enorm thuis gevoel gegeven wat ook vooral voor niet-Rotterdamse studenten erg fijn is.

Dus kom een kijkje nemen in de Eurekaweek of misschien daarvoor al en spreek mij gerust aan voor eventuele vragen. Ik zal je overtuigen onder het genot van een drankje. 

Wereldtijd in een wereldstad, Laurentius!

 

Liefs, Noor

foto_Noor.jpeg
Noor