Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve toekomstige HBO'er!


Kom je ook langs in de Eurekaweek? 

Vanuit het kleine vertrouwde Arnhem, waar ik mijn kinderjaren heb uitgewandeld… op naar de intense, wereldse stad Rotterdam. Waar ben ik aan begonnen…? 

Ik koos voor het studentikoze Rotterdam met een reden. De immense gebouwen, de vriendelijkheid van de mensen, de “niet lullen, maar poetsen” mentaliteit waar ik me helemaal in kon vinden en natuurlijk mijn studiekeuze. Mijn keuze ging vooral uit naar Rotterdam vanwege de mooiste en oudste gemengde studentenvereniging die te vinden valt op de infirmeriestraat 6-8: R.S.V Sanctus Laurentius. Ik wist het zeker: “ik wil naar Rotterdam!” 


Zodoende rondde ik mijn HAVO af in Arnhem en stond mijn besluit voor Rotterdam vast. Met de trein vanuit Arnhem Centraal en daar stond ik vervolgens twee uur later, met knikkende knietjes, op Rotterdam Centraal. Mijn avontuur kon eindelijk beginnen. Dit  begon met de Eurekaweek, ik raad het alle scholieren aan om de Eurekaweek mee te pakken en vooral om te komen logeren in een van onze verenigingshuizen, bij zijn = meemaken! Op deze manier leer je zowel leden maar ook je mede slapertjes kennen.   


Als HBO student heb je tijdens de Eurekaweek veel vrijheid om optimaal te genieten van je dagen bij Laurentius. Je krijgt als HBO’er namelijk geen weekplanning mee vanuit de Hogeschool. Als HBO’er ben ik één van de weinige op mijn studie die lid is (geworden) bij een studentenvereniging. Waar mijn klasgenoten op een dinsdag en donderdagavond terug naar hun ouders gaan, ga ik op dinsdagavond lekker borrelen in de sociëteit met de andere leden en ben ik op de donderdagavond te vinden in de eend voor de welbekende dansdonderdag.  


Op het HBO heb je veel meer verplichte uren dan op de Universiteit. Hierdoor zit ik  overdag vaak de hele dag op de Hogeschool. Toch valt dit goed te combineren met het lid zijn bij Laurentius. Want waar studenten die op de Universiteit zitten veel tijd moeten steken in zelfstudie, ben ik als HBO’er vaak rond 17:00 klaar en heb ik de hele avond vrij. Binnen de vereniging zijn we tot nu toe nog wel in de minderheid als HBO’ers. Het verenigingsleven is misschien nou eenmaal meer bekend op de Universiteit. Maar dat weerhield mij niet er niet van om me in te schrijven.  


Laurentius heeft mij echt een fijn gevoel gegeven, omdat ik nu kan zeggen dat het voelt als “thuis komen” als ik weer eens naar de kroeg wandel. Als niet Rotterdamse-student, wil je heel graag dat je je thuis voelt in zo’n immens grote stad en dat is Laurentius aardig gelukt. Elke keer als ik nu op de dinsdag en donderdag op de kroeg sta, met allemaal mensen die ik daar heb leren kennen, goudstaven in mijn linkerhand en alle leuke activiteiten die Laurentius te bieden heeft meemaak, ben ik heel erg blij dat ik me had aangemeld voor de Eurekaweek en me uiteindelijk officieel heb ingeschreven voor Laurentius. 

Dus kom zeker even een kijkje nemen in de Eurekaweek of misschien daarvoor al op één van onze openfeesten of via via even meekijken op de donderdag avond in de eend? Wees vooral niet bang om vragen te stellen!  

                                                                            

Ik zie je snel en veel liefs,                                               

Femke              

gemke.png

"Het verenigingsleven is misschien meer bekend op de Universiteit, maar dat weerhield mij niet er niet van om me in te schrijven."