Welkom op de EW-website van studentengezelligheidsvereniging R.S.V Sanctus Laurentius. Voor de website van de officiële organisatie van de Eurekaweek (Erasmus Universiteit) klik hier.

Je bent hier:

Lieve aankomende HBO-student!


Na het behalen van mijn HAVO-diploma heb ik eerst nog lekker een jaartje in het voor mij oude vertrouwde Breda gestudeerd. Na heel wat open dagen bezocht te hebben ben ik uiteindelijk op mijn studie terecht gekomen: HBO-verpleegkunde. Ik merkte tijdens mijn studie in Breda al snel dat ik meer wilde dan alleen het oude vertrouwde. Ik wilde iets nieuws en koos ervoor om mijn studie verder af te ronden in het mooie Rotterdam en lid worden stond zeker ook op mijn lijstje! Na al die leuke verhalen van het oh zo mooie studentenleven van mijn zussen moest ik ook wel lid worden.


Nu kan je mijn studie bijna aan elke hogeschool volgen en hoor ik je al denken waarom Rotterdam? Zelf heb ik voor Rotterdam gekozen omdat het een van de grootste studentensteden van Nederland is, maar dat niet altijd zo voelt en elke keer als ik weer vanuit Breda naar Rotterdam reis voelt het als thuiskomen.


Al voordat het nieuwe studiejaar begon, had ik me al als “slapertje” opgegeven bij Laurentius. Je gaat dan in de Eurekaweek met andere slapertjes in een verenigingshuis slapen. Ze nemen je mee naar allerlei activiteiten in de Eurekaweek en het fijne als HBO-student is dat jij geen planning krijgt vanuit de Hogeschool. Je kan dus lekker alles meepakken en overal bijzijn! Helaas werd de Eurekaweek dit jaar afgelast, dus heb ik hem niet goed kunnen meemaken. Maar ik raad het zeker aan om je als slapertje aan te melden dit jaar, omdat je dan een goed beeld krijgt van de sfeer binnen Laurentius en je na deze geweldige week een ervaring rijker bent.


Nadat ik lid ben geworden heb ik samen met 13 andere meiden een jaarclub gevormd. Als ik er achteraf over nadenk, is dit zeker een van de redenen geweest dat ik lid wilde worden. Want wat heb ik leuke meiden leren kennen. Op dinsdagavond is het clubavond en eet je met je hele jaarclub samen. Normaal ga je na het eten met z’n allen naar de kroeg om daar verder te borrelen, maar tijdens corona hebben we er samen een feestje van gemaakt. Ik kan niet wachten tot de kroeg weer opengaat! 


Het klinkt allemaal leuk en aardig maar hoe combineer ik nou mijn HBO-studie en het verenigingsleven? HBO-studies bevatten veel verplichte studie-uren op de Hogeschool. Nu moet ik voor mijn studie ook nog veel stages lopen. Dit was in het begin zeker even wennen. Ik wilde alles meemaken en vond het daarom lastig om mijn studie als prioriteit te zien. Gelukkig had ik al snel een goede balans gevonden tussen het studeren en het verenigingsleven. Dit komt ook omdat je wordt gestimuleerd door je huis- en clubgenoten, zij houden je op de goede rails. Je hoeft dus niet bang te zijn  dat je geen tijd meer hebt voor je studie, als je ervoor kiest om lid te worden bij een vereniging.


Ik hoop je binnenkort snel een keertje op de kroeg te zien als dit allemaal weer mag. Twijfel ook zeker niet om je aan te melden voor de Eurekaweek om een kijkje te nemen op Laurentius!


Veel liefs,

Freke

Foto_Freke.jpg

"Ik raad het zeker aan om je als slapertje aan te melden dit jaar, omdat je dan een goed beeld krijgt van de sfeer binnen Laurentius en je na deze geweldige week een ervaring rijker bent."