Je bent hier:

Duurzaamheid


Welkom op de duurzaamheidspagina van R.S.V. Sanctus Laurentius

Binnen studentenvereniging Laurentius en sociëteit Huesca zijn we actief bezig om verder te verduurzamen. Zo zijn we onder andere bezig met het terugbrengen van het energie-, water-, gas- en plasticgebruik. Ook wordt het verwarming systeem vernieuwd en proberen we het pand nog beter te isoleren. Heb je het prachtige filmpje over verduurzaming van Laurentius nog niet bekeken? Bekijk hem dan nu via deze link.


Zonnepanelen

In 2021 worden er 102 zonnepanelen op het dak van Laurentius geplaatst. De verwachte productie van de zonnepanelen gaat ruim 18000 kWh zijn. Hiermee verlagen we het energiegebruik van Laurentius met 18%. Voor de zonnepanelen gebruikte de sociëteit 105.000 kWh per jaar, dat staat gelijk aan gemiddeld 38 huishoudens. Hiervoor hebben we de hulp van onze actieve leden en reünisten heel hard nodig. Voor de actieve leden hebben we een loterij opgezet. Je kan nu  loten kopen via deze link

Voor onze reünisten hebben we een doneer actie opgezet. De 10 reünisten die het meest doneren krijgen een plekje met hun jaarclub, dispuut of bedrijf in de volgende Reünist en hieronder op de website. Doneer dus nu via deze link!


De Duurzaamheidscommissie

In 2018 is de Duurzaamheidscommissie (DuCo) opgericht. De DuCo helpt het College van Bestuur en andere commissies rondom duurzaamheid. Ze kijken naar hoe het pand kan verduurzamen, hoe evenementen duurzamer georganiseerd kunnen worden, schrijven een duurzaamheidsmeerjarenplan en zetten zich in voor bewustwording van duurzaamheid onder de leden.


Heb je vragen over duurzaamheid?

Neem dan contact op met de Fiscus Sociëteit: fs@laurentius.nl , de Assessor Sociëteit: assessor@laurentius.nl of met de DuCo: duurzaamheid@laurentius.nl.Duco_logo.png
Klik hier om naar de DuCo instagram te gaan!
10_4_Gs.jpg
Klik hier om geld te doneren voor verduurzaming van Laurentius!