Je bent hier:

Het Ondernemers Verband Laurentius


Welkom op de webpagina van het Ondernemers Verband Laurentius

Sinds januari 2022 is het Ondernemers Verband opgericht om ondernemerschap onder (oud-)leden te stimuleren. Onze missie is het verbinden, helpen en inspireren van (oud-)leden van R.S.V. Sanctus Laurentius op het gebied van ondernemerschap.

Wij zitten in een beginnende fase en zijn druk bezig met het schrijven van een beleidsplan, het formuleren van concrete doelen en het organiseren en bedenken van leuke inspirerende evenementen. Zo zijn wij bezig met inspirerende masterclasses, een pitch wedstrijd, een ondernemerswandeling en -diner. Daarnaast koppelen wij startende en/of onervaren Laurentiaanse ondernemers met ervaren Laurentiaanse ondernemers voor een doorlopend mentorprogramma.


Laurentiaans Business Mentroschap

Als (beginnend) ondernemer sta je er vaak alleen voor en zit je soms met je handen in de haren. Doe ik het wel goed, wat kan ik anders doen, vragen omtrent financiën, … kortom er zijn heel wat zaken bij het ondernemen waar je soms niet weet wat je moet doen.

Hiervoor kan een mentor veel hulp bieden met zijn of haar ervaring, kennis, expertise en wijsheid. Alleen de vraag: hoe vind je nu een mentor?

Het Ondernemers Verband start daarom met het Laurentiaans Business Mentorschap. Dit is een programma waarbij ervaren en minder ervaren Laurentianen met elkaar worden verbonden. De aan elkaar gekoppelde Laurentianen kunnen vrijwillig en zelfstandig samenkomen. Op deze manier kan de Laurentiaanse Business Mentor zijn of haar Mentee helpen en inspireren tijdens de eerste stappen als ondernemer.

Hieronder een overzicht wat jij als Laurentiaanse Business Mentor of Mentee kunt verwachten tijdens het Mentorschap.Laurentiaans Business Mentorschap

Duur van de relatie

Hierbij gaat het vaak om een lange termijn relatie. Een jaar of langer.                                       

Focus

Bij het Mentorschap ligt de focus vooral op de ontwikkeling van jou als ondernemer en persoon. Het resultaat is uit te drukken in gevoel, niet in cijfers.

Structuur

Afspraken wanneer de Mentee daar behoefte aan heeft. Deze meetings zijn vaak informeler van setting.

Expertise

Een Laurentiaanse Business Mentor wordt ingeschakeld omdat zij over meer expertise beschikken dan de Mentee. De Mentee leert van en wordt geïnspireerd door de ervaring van de Laurentiaanse Business Mentor.

Besproken onderwerpen

De agenda wordt samengesteld door de Mentee en bevat de vragen die hij op dat moment heeft.

Vragen stellen

Binnen het Mentorschap is de Mentee vaak de persoon die vragen stelt om de ervaring van de Laurentiaanse Business Mentor te raadplegen.

Uitkomst

Het resultaat staat nooit volledig vast. Bij het Mentorschap is de uitkomst niet altijd duidelijk te analyseren of te meten. Belangrijker is de algehele ontwikkeling van de Mentee.


Geïnteresseerd? Meld je snel aan voor het Laurentiaans Business Mentorschap via dit formulier. Dan gaan wij aan de slag om jou zo goed mogelijk te koppelen aan een Laurentiaanse Business Mentor of Mentee.


Ondernemerswandeling

In 2021 vond de eerste editie van De Ondernemers Wandeling plaats in Rotterdam. Door het grote succes van deze wandeling zal de tweede editie van dit evenement plaatsvinden in Amsterdam. Hierbij kunnen (oud-)leden van R.S.V. Sanctus Laurentius langs kantoren van de Laurentiaanse ondernemers van BALR., 433, Wannahaves, Th3rd en Huispedia gaan. Het evenement zal in juni 2022 plaatsvinden, dus houdt onze communicatiekanalen in de gaten voor de laatste updates.


WhatsApp_Image_2022-02-06_at_7.29.55_PM.jpeg
Klik hier om naar de instagram van het Ondernemers Verband te gaan
Afbeelding1.jpg
De Ondernemers Wandeling juni 2021, in Rotterdam
Afbeelding2.png
De Ondernemers Wandeling juni 2022, in AmsterdamCommunicatiekanalen

Volg ons op al onze communicatiekanalen om op de hoogte te blijven van alles omtrent het Ondernemers Verband: facebook, instagramlinkedin.

Heb jij vragen, ideeën of wil jij ons voor iets anders bereiken? Neem dan contact op met de commissieleden van het Ondernemers Verband of mail naar ondernemersverband@laurentius.nl.


De oprichters en commissieleden van Ondernemers Verband zijn Friso Raad, Katinka Bronswijk, Laurens van Oost, Teun Koning, Anne von der Heide, Lisette Verhoeven en Stijn Coremans.