Je bent hier:

Stichtingen

R.S.V. Sanctus Laurentius kent verscheidene stichtingen, welke ieder een eigen doel of nut hebben. Stichtingen worden voornamelijk geleid door reünisten en leden van het College van Bestuur van Laurentius.


Stichting Eigen Huis

Stichting Eigen Huis is de eigenaar en beheerder van de sociëiteit ‘Huesca’ aan de Infirmeriestraat. Stichting Eigen Huis is in 1956 opgericht om een vast onderkomen de vinden voor Laurentius. Na verschillende locaties, is Laurentius sinds 1985 gevestigd op de Infirmeriestraat in Kralingen. De Stichting Eigen Huis zorgt ervoor dat het pand goed wordt onderhouden en reguleert verbouwingen aan het pand. Stichting Eigen Huis bestaat uit vijf oud-Laurentianen.


Stichting Laurentiaan voor het Leven

Stichting Laurentiaan voor het Leven (Voorheen: Vereniging Oud Leden), behartigd de belangen van de ruim 3000 reünisten die Laurentius rijk is. Vanaf het zesde Laurentius jaar, wordt men lid van deze stichting. Deze stichting werkt nauw samen met he College van Bestuur en zo worden er elk jaar verscheiden reünistenactiviteiten georganiseerd zoals borrels en het Meifeest. Daarnaast bieden ze ondersteuning aan bij de vijfjaarlijkse lustra.


Stichting Beheer Intern-Auditoren Fonds Laurentianen

Het Intern Auditoren Fonds (IAF) van R.S.V. Sanctus Laurentius is opgericht in 1993. Het biedt leden van onze studentenvereniging die intensief commissiewerk hebben gedaan op de vereniging of sociëteit een tegemoetkoming voor verloren studieperioden in de vorm van een studiebeurs. De verlening van deze tegemoetkoming is verbonden aan verschillende criteria. Oud leden hebben zitting in de Commissie van Toewijzing en de Stichting die de gelden van het IAF beheert.

Het aantal maanden IAF-ondersteuning die aangevraagd kan worden varieert tussen de 3 en 12 maanden, afhankelijk van de grootte van de commissies die door de aanvrager gedaan zijn. Wanneer de IAF-ondersteuning is toegewezen, ontvangt de aanvrager een vast bedrag per maand wat verrekend kan worden met de kroegschulden.

Hierdoor wordt men gestimuleerd om zich te ontplooien door deel ten nemen in commissies en dit te combineren met de studie en andere activiteiten.


Stichting Voormekaar

Stichting Voormekaar is opgericht in september 2013 met als doel het helpen van minder bedeelden in de samenleving van Rotterdam en omstreken in samenwerking met studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius. Dit gebeurde al een aantal jaren door de Rotterdam Project Dag commissie, en zal nu verder uitgebreid worden door de stichting Voormekaar. De belangen liggen enerzijds bij het leveren van een maatschappelijke bijdrage aan de regio en anderzijds bij het bevorderen van betrokkenheid van studenten in deze maatschappij. Dit gebeurt door middel van projecten georganiseerd door studenten van Laurentius, zoals een Daklozen Diner of een Charity Dag. In de toekomst worden het aantal projecten uitgebreid en bekender gemaakt in Rotterdam.

De Voormekaar Commissie die de projecten organiseert is een commissie van met leden van Laurentius. Stichting Voormekaar financiert, controleert en werft fondsen en donateurs. Zij heeft als voornaamste taak ervoor te zorgen dat de Voormekaar Commissie zelf zo veel mogelijk kan focussen op de organisatie en uitvoering van de projecten.

Wil je meer weten of over Stichting Voormekaar? Neem een kijkje op www.stichtingvoormekaar.nl of like onze Facebook pagina www.facebook.com/voormekaarrotterdam.